CFR SA: 16 milioane de lei pentru cresterea vitezei trenurilor pe raza regionalelor Constanta, Craiova si Timisoara

Data publicarii: 13-05-2016 | Economie

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA aloca 16,1 milioane lei pentru reparatii la componentele infrastructurii feroviare, in vederea cresterii vitezei de circulatie a trenurilor pe raza regionalelor Constanta, Craiova si Timisoara.

Potrivit unui comunicat al companiei, CFR SA continuă programul de întreținere și reparații curente la componentele infrastructurii feroviare, în vederea ridicării restricțiilor de viteză și îmbunătățirii gradului de confort în jumătatea de sud a țării. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 16,1 milioane lei, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

"Lucrările de reparații se vor executa în cursul acestui an, în paralel cu asigurarea traficului în condiții optime pe toate segmentele de cale ferată menționate, și au drept scop îmbunătățirea condițiilor de călătorie prin creșterea vitezei de circulație și a gradului de confort", afirmă CFR SA.

La Constanța vor demara în perioada următoare lucrările de reparații, în valoare de 5,3 milioane de lei, pentru ridicarea restricțiilor de viteză pe aparatele de cale aferente liniilor care asigură intrarea și ieșirea din gara Constanța dinspre Mangalia și Portul Constanța.

La Craiova au fost semnate contractele în valoare de 2,8 milioane de lei, pentru lucrări de reparații la instalațiile de dirijare a traficului (SCB/CED/BLA/CEM), care vor contribui la creșterea siguranței și la îmbunătățirea gradului de confort pe 14 intervale de stații (Filiași — Răcari, Filiași — Gura Motrului, Ișalnița — Coțofeni, Coțofeni — Răcari, Dr. Tr. Severin — Gura Văii, Caracal — Fărcașele, Drăgănești — Fărcașele, Corbu — Sinești, Potcoava — Sinești, Potcoava — Bălteni, Fâlfani — Costești, Mihăești — Radomirești, Meri — Lainici, Meri — Valea) și în 19 stații CF (Coțofeni, Filiași, Motru Est, Podari, Segarcea, Banu Mărăcine, Costești, Malu Mare, Mihăești, Radomirești, Lunca Budieni, Cârbești, Rovinari, Bărbătești, Borascu, Drăgotești, Jupânești, Ec. Teodoroiu, Valea Sadului).

De asemenea, a fost emis ordinul de începere pentru lucrările de reparații în vederea ridicării restricțiilor de viteză pe aparatele de cale la intrare în stațiile CF Roșiori și Caracal, lucrări în valoare de 1,9 milioane de lei, și ordinul de începere a lucrărilor, în valoare totală de 1,5 milioane de lei, pentru asigurarea sistemului de protecție anticorozivă a podurilor metalice de pe intervalele de stații Gălățeni — Măldăeni, Măldăeni — Grozăvești și Malu Mare — Baniu Mărăcine.

În ceea ce privește procedura de licitație pentru lucrările de reparații și sudură electrică pe secția CF Pitești — Craiova, în valoarea totală estimată de 1.101.544 lei, fără TVA, aceasta a fost anulată, deoarece niciun agent economic nu a depus ofertă de participare.

În schimb, la Timișoara, s-au semnat contracte în valoare totală de 4,6 milioane de lei pentru lucrări de reparații la componentele infrastructurii (linii și instalații), pe intervalele de stații Simeria — Petroșani, Simeria — Pui — Livezeni, Valea Cernei — Topleț și în stațiile Banița, Chizatău și Topleț.

Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA administrează infrastructura feroviară publică.

Sursa: Agerpress