Carlos Ghosn: Mitsubishi a falsificat datele privind consumul de combustibil numai in Japonia

Data publicarii: 17-05-2016 | Economie

Mitsubishi, care a recunoscut recent ca a exagerat economiile de combustibil la patru modele de automobile vandute pe piata japoneza, a asigurat Nissan ca problema este limitata la Japonia si nu s-au descoperit nereguli pe alte piete, cum ar fi SUA, Europa si sud-estul Asiei, a declarat luni seful Nissan, Carlos Ghosn, intr-un interviu acordat publicatiei nipone Nikkei.

"Pe baza acestor informații, am început procesul de audit", a explicat Ghosn, care conduce al doilea producător auto din Japonia.

Săptămâna trecută, Nissan Motor a anunțat că va prelua, printr-o majorare de capital, 34% din acțiunile Mitsubishi. Tranzacția, evaluată la 2,2 miliarde de dolari, va permite Nissan să nominalizeze o treime din boardul Mitsubishi și directorul general.

Nissan și Mitsubishi vor colabora în domenii cum ar fi tehnologia și achizițiile, a afirmat luni Carlos Ghosn. Acesta a adăugat că Mitsubishi trebuie să facă eforturi pentru a rezolva "problema de încredere" provocată de recentele dezvăluiri și se bazează pe șeful Mitsubishi, Osamu Masuko, pentru a explica de ce este nevoie pentru a se realiza o redresare rapidă.

"Orice va solicita, noi vom furniza, deoarece suntem parteneri. Îl vom sprijini în orice fel putem pentru restabilirea încrederii", a declarat șeful Nissan.

Cele două companii sunt deja partenere: Nissan produce berline pentru Mitsubishi Motors, care, la rândul său, produce mini-vehicule pentru Nissan. În topul celor mai mari constructori auto niponi, Nissan ocupă locul patru, iar Mitsubishi Motors locul șase.

Valoarea de piață a Mitsubishi Motors, al șaselea mare producător auto nipon, s-a redus la jumătate, până la aproximativ trei miliarde de dolari, după ce, luna trecută, compania a admis că a exagerat economiile de combustibil la patru modele de automobile vândute pe piața japoneză și, de asemenea, că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 1991.

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, deține o participație de 43,4% din acțiunile Nissan, care, la rândul său, deține 15% din Renault, iar cele două companii au același director general, Carlos Ghosn.

Sursa: Agerpress