Romania, ultimul loc din UE la achizitionarea online a biletelor de avion

Data publicarii: 17-05-2016 | Economie

Peste doua treimi dintre rezervarile pentru calatoriile cu avionul efectuate de cetatenii Uniunii Europene in 2014 au fost realizate online, potrivit unui raport publicat, marti, de Oficiul European de Statistica Eurostat.

În Finlanda (90%) și Olanda (81%), rezervările online pentru zboruri au reprezentat peste 80% din total, la polul opus situându-se România (23%), Slovacia (27%), Cehia (38%), Belgia (45%) și Grecia (47%), unde mai puțin de jumătate dintre bilete au fost cumpărate prin intermediul internetului.

Rezervările pentru cazare au fost realizate online de majoritatea cetățenilor UE (55%), în 2014. Cel mai ridicat procentaj se află în Olanda (69%), Franța (68%) și Luxemburg (67%), iar cel mai scăzut în România (7%) și Bulgaria (9%).

Datele au fost publicate de Eurostat cu prilejul sărbătoririi, pe 17 mai, a Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale. Scopul acestei zile mondiale este de a sublinia importanța utilizării internetului și a celorlalte tehnologii de informare și comunicare în domeniile economic și social. În 2016, tema zilei este ''Impactul social al antreprenoriatului în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (ITC)''.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: