O companie norvegiana va efectua studii seismice 3D in perimetrul romanesc al Marii Negre

Data publicarii: 18-05-2016 | Economie

Firma norvegiana de shipping GC Rieber a anuntat miercuri ca subsidiara sa Dolphin Geophysical a castigat un contract pentru efectuarea de studii seismice 3D in perimetrul romanesc al Marii Negre, informeaza un comunicat de presa.

Sursa foto: www.shipspotting.com

Contractul, atribuit de firma Black Sea Oil and Gas, se întinde pe o perioadă de 45 de zile, iar nava care va realiza studiile seismice este Polar Marquis.

"În contextul dificil de pe piață, suntem încântați să vedem că sunt apreciate activele noastre moderne precum și serviciile de calitate ridicată oferite de Dolphin Geophysical", a declarat directorul general de la GC Rieber, Irene Waage Basili.

Black Sea Oil & Gas, o companie independentă de petrol și gaze cu sediul în România, are trei perimetre: XIII Pelican, XV Midia și EX-25 Luceafărul, totalizând 5.000 kilometri pătrați într-o zonă insuficient explorată până în prezent a platoului continental al Mării Negre aparținând României. Aceste perimetre au fost achiziționate de la compania Sterling Resources Ltd. Grupul Carlyle a preluat în luna august 2015 toate operațiunile din România aparținând Sterling Resources Ltd. Noua entitate denumită Black Sea Oil & Gas este deținută în totalitate de Grupul Carlyle.

Sursa: Agerpress