Grecia: Excedentul bugetar primar a depasit estimarile in primele patru luni din 2016

Data publicarii: 19-05-2016 | Economie

Guvernul Greciei a inregistrat un excedent bugetar primar de 2,37 miliarde de euro (2,66 miliarde de dolari) in primele patru luni din 2016, depasindu-si obiectivul cu 1,81 miliarde de euro, datorita cheltuielilor mai scazute, arata datele publicate joi de Ministerul de Finante, transmite Reuters.

Datele privind nivelul excedentului bugetar primar ar putea ajuta Grecia să obțină următoarea tranșă de cinci miliarde de euro din pachetul de asistență financiară. Cele cinci miliarde de euro sunt necesare pentru achitarea împrumuturilor de la FMI, a bondurilor care ajung la scadență de la BCE și a facturilor neplătite din țară.

Excedentul exclude bugetele pentru asistență socială și administrațiile locale.

Grecia avea ca obiectiv obținerea unui excedent bugetar primar, excluzând costurile cu serviciul datoriei, de 566 milioane de euro, în perioada ianuarie — aprilie 2016.

Veniturile din taxe s-au situat la 14,11 miliarde de euro, cu 325 milioane de euro mai mult decât obiectivul Guvernului, în timp ce cheltuielile s-au ridicat la 22,8 miliarde de euro, sub ținta autorităților.

Creditorii internaționali au cerut Greciei să obțină un excedent primar (care nu include costurile cu serviciul datoriei) de 3,5% din PIB în 2018.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: