Ministrul Muncii: Ordonanta privind salarizarea bugetarilor vizeaza 6.136 de persoane din ministere

Data publicarii: 24-05-2016 | Economie

Un numar de 6.136 de persoane din ministere ar putea beneficia de prevederile Ordonantei privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, a afirmat, marti, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, la o conferinta de specialitate.

"Sunt vizate aparatele centrale ale ministerelor. Șapte ministere știm sigur că au grilele sub grila Secretariatului General al Guvernului, iar din restul aparatelor centrale mai sunt câteva ministere care au o anumită zonă de funcționari publici centrali care sunt sub. Pe aparatele centrale sunt vizate 6.134 sau 6.136 de persoane", a spus Dragoș Pîslaru.

Ministrul Muncii a participat, marți, la conferința "Capitalul uman al României — forța de muncă adecvată din economie și producătorul de valoare adăugată în societate: cum recuperăm ce am ignorat în ultimii 25 de ani".

Șapte ministere vor avea creșteri salariale conform proiectului Ordonanței privind salarizarea în sistemul public, însă 57 de instituții asimilate administrației publice centrale nu vor beneficia de aceste majorări, a declarat duminică, la ProTV, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

"Este vorba despre șapte ministere care au fost practic uitate, nu au avut negocieri speciale pentru a negocia creșterea grilelor, cum ar fi Cultura, Comunicații, Transporturi, Tineret și Sport. Ministerul Muncii are și el o grilă uitată în timp. Sunt în total șapte ministere în această situație. Ministerul Economiei și-a rezolvat lucrurile puțin mai devreme. N-am vrea sa inducem ideea că fiecare ar trebui să se ducă ba în Parlament, ba pe unde poate, ca să își crească grilele, ci să avem o abordare unitară la nivelul administrației", a afirmat Pîslaru.

Potrivit acestuia, în urma dezbaterii publice, s-a constatat că în structura administrației publice centrale au apărut zeci de noi structuri asimilate, care nu au fost avute în vedere în reforma privind stabilirea salariilor la 70% din nivelul salariilor aflat în plată la 1 august 2016 la Secretariatul General Guvernului.

Potrivit notei de fundamentare a Ordonanței privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, modificările aduse prin această OUG urmărește, printre altele, eliminarea diferențelor de salarizare pentru muncă egală în unități similare, din cadrul familiei ocupaționale Administrație publică centrală — aparatul central, prin stabilirea salariilor la 70% din nivelul salariilor aflate în plată la 1 august 2016 la Secretariatul General Guvernului.

Măsura nu se aplică structurilor teritoriale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: