Ryanair cere UE sa ia masuri pentru prevenirea anularii zborurilor in Europa, din cauza protestelor controlorilor francezi

Data publicarii: 25-05-2016 | Economie

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, a cerut Comisiei Europene sa adopte masuri pentru a preveni anularea zborurilor in Europa, in urma actiunii de protest a controlorilor de trafic aerian din Franta, care a fost prelungita cu patru zile.

Ryanair a lansat și o petiție online la nivelul UE pentru a preveni anularea planurilor de călătorie ale consumatorilor europeni din cauza grevelor sindicatelor controlorilor de trafic aerian din Franța (ATC), care afectează traficul aerian în toată regiunea.

Din cauza grevei, Ryanair a anulat joi 70 de zboruri din și spre Franța, fiind posibile alte întârzieri, din cauza celei de-a 47-a greve a controlorilor de trafic aerian din Franța, începând din 2009.

Sindicatele controlorilor de trafic aerian din Franța au anunțat noi acțiuni de protest în zilele de 3, 4 și 5 iunie, în urma cărora vor fi anulate mii de zboruri deasupra Europei și vor fi afectați milioane de pasageri.

Sindicatul care a organizat greva reprezintă aproximativ o cincime din totalul controlorilor de trafic din Franța și protestează în urma reducerii personalului și a lipsei investițiilor în sistemele folosite de angajați.

Șeful Ryanair, Michael O'Leary, a avertizat că firma se așteaptă la pierderi de 20 milioane de euro din cauza acțiunilor de protest și a efectelor atentatului de la Bruxelles.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: