Pogonaru (AOAR): Modelul de dezvoltare bazat pe capitalul strain si-a atins limitele; sa ne concentram pe puterile noastre

Data publicarii: 27-05-2016 | Economie

Modelul de dezvoltare bazat in primul rand pe capitalul strain si-a atins limitele, iar economia romaneasca traieste un mare moment de schimbare a modelului de afaceri, a declarat, vineri, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, la a doua editie a "Banii Tai Expo".

"Din punct de vedere al mediului de afaceri cred că în momentul de față economia României trăiește un mare moment de schimbare a modelului de afaceri. Cred că modelul de dezvoltare bazat în primul rând pe capitalul străin și-a atins limitele. Este foarte bun, a fost foarte bun dar haideți să recunoaștem că am ajuns la anumite limite. Acum trebuie să ne concentrăm pe ce putem face noi, pe puterile noastre inclusiv pe mobilizarea capitalului local", a spus Pogonaru.

El este de părere că în acest moment capitalul românesc se irosește.

"Trebuie să recunoaștem că nu mai putem continua să ne bazăm numai pe capital străin, dar să recunoaștem că ceea ce se întâmplă în momentul de față cu irosirea capitalului românesc, fie el că se află sub managementul fondurilor de pensii, că este vorba de capitalul de retail care nu este mobilizat, este un lucru foarte rău. Uneori am impresia că trăim un moment de schimbare precum 'Marea Glaciațiune', în ceea ce privește modelul de dezvoltare pe piața românească. Vedem pe de o parte oameni care sunt conștienți de acest lucru și încearcă prin astfel de evenimente (Banii Tăi Expo n.r.) să se adapteze, dar vedem pe de altă parte hărțuieli continue între Dinozauri și Cowboy pe piața de capital care nu ajută pe nimeni și care în niciun caz nu sunt menite să crească credibilitatea mediului de afaceri", a mai afirmat oficialul AOAR.

Sursa: Agerpress