Bostan (MCSI): Sunt un fan al investitiilor pe piata de capital; investitia in actiuni are randandamente superioare plasamentului in depozite

Data publicarii: 28-05-2016 | Economie

Investitia in actiuni reprezinta o modalitate foarte buna pentru a obtine randamente importante, comparativ cu plasamentele in depozite, iar din acest punct de vedere raman un fan al investitiilor pe piata de capital, desi n-am mai facut tranzactii in ultima perioada, a declarat, sambata, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, Marius Bostan, in cadrul evenimentului Banii Tai Expo, organizat de Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

'Mulțumesc foarte mult pentru invitație. Mă bucur să văd, astăzi, aici, vechi prieteni cu care am lucrat în urmă cu peste 15 ani, când s-au lansat primele obligațiuni municipale. Sunt oameni de la Bursă, oameni de la societățile de investiții financiare. Această alternativă de plasament prin titluri de stat sau prin investiția în acțiuni oferă o modalitate foarte bună de câștig, astăzi când depozitele au un randament foarte mic. Randamentele medii de anul trecut au fost printre cele mai bune din lume, pe Bursa de Valori București. La un calcul al randamentelor medii obținem un 8-9%. Sunt oameni care au obținut la plasamentele lor sume însemnate, comparativ cu plasamentele în depozite. Eu sunt un fan al investițiilor pe piața de capital. Am tranzacționat mult, cred că și acum am un portofoliu de acțiuni, dar n-am mai făcut tranzacții în ultima perioadă. Vă invit pe toți să observați cum banii pe care îi aveți și îi economisiți, pot face mai mulți bani', a spus Bostan.

Evenimentul Banii Tăi Expo 2016 se află la a doua ediție, fiind organizat, în perioada 27 — 28 mai, la Piața Universității, de Bursa de Valori București împreună cu societățile de brokeraj și companiile listate la bursă, fondurile de investiții, fondurile de pensii și companiile de asigurări de viață.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: