Romania promoveaza simbolurile sale traditionale in "Piata Europei" din Paris, deschisa pe durata Campionatului European de Fotbal

Data publicarii: 17-06-2016 | Economie

Romania va inaugura la Paris, in fata Primariei, un stand special destinat promovarii simbolurilor sale traditionale, initiativa fiind inclusa in cadrul manifestarilor "Piata Europei", care se vor derula in perioada 20 iunie - 10 iulie, cu ocazia Campionatului European de Fotbal din Franta, a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa, Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT).

"Autoritatea Națională pentru Turism (ANT) susține echipa de fotbal a României, iar în contextul Campionatului European de Fotbal — UEFA Euro 2016 promovează România la manifestarea culturală 'Piața Europei', organizată în fața Primăriei Parisului. Astfel, în perioada 20 iunie — 10 iulie 2016, România își va promova oferta turistică în rândul unui public larg, cu atât mai mult cu cât vizibilitatea țării noastre va fi sporită de prezența naționalei României în aceeași grupă cu echipa Franței. Este de reținut, totodată, că organizatorii estimează trei milioane de vizitatori la Paris pe durata Euro 2016", notează sursa citată.

În "Piața Europei" vor fi amplasate pavilioane naționale, precum și o zonă "Agora" sub forma unei cupole cu diametrul de 17 metri. Fiecare țară va avea repartizată o suprafață de 39 mp, loc în care va putea monta câte un container expozițional personalizat.

Pavilioanele sau standurile naționale vor fi amplasate în proximitatea zonei "Agora", unde urmează să fie organizate diverse activități destinate publicului larg și fiecare țară este invitată să anime zona timp de o zi, prin concerte, proiecții, demonstrații culinare etc.

În această zonă, România va sărbători Ziua Iei, în data de 24 iunie 2016, prin organizarea unui spectacol.

Conceptul care stă la baza organizării spațiului destinat României are o poveste legată de simbolurile tradiționale regăsite în costumul popular românesc din diferite zone ale țării.

La standul României, vizitatorii vor putea descoperi o serie de obiecte de design ce creează o punte între meșteșugarii vechi din România și noua generație de designeri.

Sursa: Agerpress