Borc: Am analizat impactul Brexit asupra economiei romanesti; vom lansa pe 5 iulie un nou proiect de tara

Data publicarii: 28-06-2016 | Economie

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri a realizat un studiu legat de impactul pe care situatia actuala din Marea Britanie il are asupra economiei romanesti si va lansa pe 5 iulie un nou proiect de tara, a declarat, marti, Costin Borc, vicepremier si ministru de resort, prezent la conferinta de prezentare a concluziilor proiectului "Analiza impactului legislatiei in vigoare in sectoare cheie ale economiei romanesti".

"Avem un document pe care îl voi prezenta prim-ministrului și cu care prim-ministrul va ieși la sfârșitul acestei săptămâni. Un document legat de impactul actual asupra economiei românești. Proiectul de țară va fi lansat săptămâna viitoare, pe 5 iulie, la Palatul Parlamentului. Pentru realizarea acestuia ne-am consultat cu Banca Națională, cu Academia Română", a afirmat Borc.

El a refuzat să precizeze conținutul celor două documente la care a făcut referire.

Vineri, președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa, în această săptămână, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, urmând a face ulterior o informare la București în vederea unui plan de viitor.

"Marți și miercuri, săptămâna viitoare, se ține Consiliul European, la care voi participa. După revenirea în țară, voi invita pe toți cei care au fost astăzi la discuții la Cotroceni, prim-ministrul, guvernatorul BNR și liderii partidelor politice, pentru a-i informa asupra celor discutate și hotărâte la Bruxelles, pentru a stabili împreună cum cum vom merge departe. Pentru toată lumea este clar că Europa, Uniunea Europeană, are multe de lucru. Trebuie să redefinim proiectul european, trebuie să îl facem mai bun, mai ușor de înțeles pentru cetățeanul de rând, mai performant. Aceleași lucruri sunt valabile pentru România. A existat consens politic și voință politică pentru integrarea europeană. Nu a existat, din păcate, un proiect național, un proiect de țară post-aderare. Acum este momentul să recuperăm, este momentul elaborării unui nou proiect de țară, lucru pe care îl vom face împreună. O să-i asigur pe români că această criză numită Brexit are în ea oportunități importante pentru România și împreună cu toată clasa politică vom avea grijă ca România și UE să iasă întărite din această criză", a spus șeful statului, după o reuniune de urgență avută la Palatul Cotroceni.

Sursa: Agerpress