Rompetrol Rafinare: Rafinaria Petromidia, operata conform legislatiei in vigoare privind siguranta muncii

Data publicarii: Astazi, 29-06-2016 | Economie

Rafinaria Petromidia este operata conform legislatiei in vigoare privind siguranta muncii, iar Rompetrol Rafinare va pune la dispozitia autoritatilor documentele pe care acestea le vor solicita in eventualitatea realizarii unor controale punctuale la rafinarie, informeaza miercuri compania, in contextul actiunilor de control asupra conditiilor de munca efectuate de autoritatile abilitate.

"Compania va pune la dispoziția autorităților de control documentele pe care acestea le vor solicita în eventualitatea realizării unor controale punctuale la rafinăria Petromidia'', se spune într-un comunicat al Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, remis miercuri AGERPRES.

De asemenea, compania dă asigurări că Rafinăria Petromidia este operată în condiții de siguranță, fiind asigurat un climat sănătos de lucru pentru angajați, iar platforma industrială este aliniată standardelor naționale și europene de siguranță și securitate a muncii.

Potrivit sursei citate, Grupul KMG International, în calitate de proprietar al rafinăriilor Petromidia și Vega, respectă toate obligațiile stabilite în sarcina sa ca angajator, legislația în vigoare privind securitatea și sănătatea în muncă a angajaților, acordând o atenție deosebită pentru asigurarea siguranței operaționale și a sănătății acestora.

"În acest scop, începând cu anul 2010, compania a investit peste 120 de milioane dolari pentru construirea de instalații noi și modernizarea, retehnologizarea, automatizarea celor existente, respectiv a celor care au un risc operațional ridicat (Cocsare și Desulfurare Gaze). Investițiile realizate au determinat creșterea nivelului de siguranță în exploatare și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați", se spune în comunicat.

În urma acestor investiții și în contextul actualei legislații în domeniul acordării condițiilor speciale de muncă, pe platforma Petromidia nu se regăsesc locuri de muncă în condiții speciale.

Luând în considerare analiza internă a companiei și feedback-ul angajaților, în 2017, compania intenționează să inițieze procedura de evaluare a locurilor de muncă din punctul de vedere al încadrării în condiții speciale, pentru angajații din instalațiile de Cocsare și Desulfurare, se menționează în documentul citat.

De asemenea, rafinăria Petromidia monitorizează în permanență parametrii de operare a instalațiilor de pe platforma industrială, astfel încât respectă normele naționale și europene de mediu, fiind și prima rafinărie care a obținut Autorizația Integrată de Mediu, în 2013, fără plan de acțiuni, pentru o perioadă de 10 ani. Autorizația stabilește și condițiile de funcționare a activităților, respectiv nivelul emisiilor în aer, apa și sol, măsurile de gestionare a deșeurilor, etc.

Investițiile realizate de KMG International și unicul său acționar, KazMunayGas, compania națională de petrol și gaze din Kazakhstan, pentru creșterea capacității de producție și pentru modernizarea rafinăriei Petromidia depășesc 1,4 miliarde dolari, începând din 2007. Rafinăria Petromidia este cea mai mare și mai modernă unitate de profil din țară, asigurând peste 40% din capacitatea de rafinare a României.

Performanțele rafinăriei Petromidia au fost îmbunătățite constant în ultimii ani, pentru a ajunge la nivelul celor mai puternice unități de acest gen din Europa Centrală și de Sud-Est. Petromidia este singura rafinărie din România situată pe malul Mării Negre, în urma investițiilor ajungând la o capacitate de procesare de 5 milioane de tone pe an. Prin intermediul Diviziei de Petrochimie, Rompetrol Rafinare este unicul producător intern de produse petrochimice, cu o capacitate anuală de producție de peste 200.000 de tone de polimeri (polipropilenă, polietilenă de joasă și înaltă densitate).

Rafinăria Vega este producător și furnizor de produse și soluții speciale (solvenți ecologici, bitum cu destinație specială etc), iar prin sinergia cu rafinăria Petromidia materiile prime asigurate integral de Petromidia permit obținerea unor produse speciale cu o valoare adăugată ridicată.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: