Dan Suciu (BNR): Evolutia cursului de schimb, in concordanta cu ceea ce se intampla in regiune

Data publicarii: 25-07-2016 | Economie

Cursul de schimb anuntat luni de Banca Nationala a Romaniei (BNR) este in concordanta cu evolutia valutelor din regiune, iar variatia acestuia este oarecum normala pentru aceasta perioada, sustine purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu, in conditiile in care moneda nationala si-a continuat aprecierea fata de euro, atingand minimul istoric al acestui an.

"BNR nu are niciun un barem al cursului, iar variația acestuia este oarecum normală pentru această perioadă. Este o variație nesemnificativă, de cel mult doi bani, și este în concordanță cu ceea ce se întâmplă în regiune", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Dan Suciu.

Cursul anunțat de Banca Națională a României (BNR) a atins luni minimul istoric al acestui an, respectiv 4,4444 lei/euro.

Leul a câștigat luni 1,68 bani (0,38%) în raport cu moneda europeană, comparativ cu valoarea anunțată în ședința de vineri, când cursul de schimb se situa la 4,4612 lei/euro.

Raportat la dolarul american, moneda națională a stagnat, cotația fiind aceeași de vineri, adică 4,0459 lei/dolar.

Aceeași situație s-a consemnat și în privința francului elvețian, cursul de schimb rămânând la 4,1051 lei, similar celui de vineri.

Gramul de aur s-a ieftinit luni, ajungând la 171,1302 lei, de la 172,4570 lei, cât a fost la finele săptămânii precedente.

Sursa: Agerpress