Ambasadorul Turciei la Bucuresti: Romanii nu au niciun motiv de ingrijorare in ceea ce priveste situatia actuala din Turcia

Data publicarii: Astazi, 28-07-2016 | Economie

Declararea starii de urgenta nu afecteaza cu nimic viata de zi cu zi a cetatenilor turci sau a celor straini, iar turistii romani nu au niciun motiv de ingrijorare in ceea ce priveste situatia actuala din Turcia, a afirmat ambasadorul Republicii Turcia la Bucuresti, Osman Koray Ertas, in cadrul unei intalniri informale cu reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe, Agentiei Nationale pentru Turism, Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania si ai mai multor agentii de turism din Romania.

Foto: (c) Ambasada Turciei la București

"Îi încurajăm pe prietenii noștri români să continue să-și petreacă vacanțele în frumoasele stațiuni turcești, unde vor primi servicii excelente la prețuri deosebit de rezonabile. Declararea stării de urgență nu afectează cu nimic viața de zi cu zi a cetățenilor turci sau a celor străini, inclusiv turiștii români aflați Turcia. În prezent, o multitudine de turiști se bucură de sejururi în Antalya și în regiunile de pe coasta Mării Egee. În plus, măsurile adoptate în cadrul stării de urgență, la fel cum au fost adoptate și în alte țări europene, înseamnă mai multă siguranță pentru cetățeni", a spus oficialul.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Turciei la București, în cadrul discuțiilor, ambasadorul a reconfirmat atenția specială pe care autoritățile turce o acordă turiștilor străini, inclusiv celor români, aflați în această perioadă în zonele turistice, iar românii nu au niciun motiv de îngrijorare în ceea ce privește situația actuală din acea țară.

"Sute de zboruri charter aterizează zilnic pe aeroporturile din Antalya și Bodrum, iar pe 23 iulie în Antalya a fost atins un număr record de 242 de zboruri pe zi. Importante instituții internaționale de turism, cum sunt World Tourism Organization, TUI sau Thomas Cook, continuă să promoveze Turcia ca o destinație turistică atractivă, iar în 2017 Guvernul turc va lua măsuri suplimentare de promovare a acestui sector", a adăugat ambasadorul Turciei.

Conform datelor oficiale, anual, aproximativ 500.000 de români aleg să viziteze Turcia pentru a-și petrece vacanțele în această țară.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: