APS Holding achizitioneaza credite neperformante romanesti in valoare de 1,3 miliarde de euro

Data publicarii: 28-07-2016 | Economie

APS Holding (APS) anunta finalizarea proceselor de cumparare si preluare a doua pachete de credite neperformante din Romania in valoare totala de 1,33 miliarde de euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Primul dintre ele a fost achiziționat de la o bancă internațională activă pe piața românească și include creanțe garantate și negarantate corporate și de tip întreprinderi mici și mijlocii (IMM) cu valoarea nominală de peste 1,07 miliarde de euro. Consorțiul care și-a adjudecat această tranzacție, cea mai mare din regiunea central și sud-est europeană, este format din APS Holding, International Finance Corporation, membră a Grupului Banca Mondială, și alți investitori.

Cel de-al doilea portofoliu a fost cumpărat de la Intesa Sanpaolo Bank România, având o expunere ce depășește 261 milioane de euro, și include creanțe retail și corporate, deopotrivă garantate și negarantate. În acest caz, investitorul este APS Delta, un vehicul ce reprezintă APS Holding împreună cu alte instituții de investiții, printre care AnaCap Financial Partners.

Garanțiile ambelor portofolii sunt compuse din proprietăți rezidențiale, comerciale și industriale, iar managementul acestora va fi asigurat exclusiv de Homeland Properties. Achiziția se adaugă fondurilor aflate sub managementul APS, ce includ 75 de portofolii de creanțe cu o valoare nominală de peste 4,5 miliarde de euro.

"Suntem încântați că am reușit să finalizăm preluarea acestor pachete de credite neperformante și să ne consolidăm, astfel, poziția fruntașă pe piața de profil din Europa centrală și de sud-est. Tranzacțiile anterioare din regiune ne-au ajutat să acumulăm o valoroasă experiență în administrarea și gestionarea cazurilor de tip corporate. Apreciem, de asemenea, cooperarea de lungă durată cu instituțiile internaționale de finanțare partenere din regiune", a declarat Martin Machon, CEO APS Holding.

APS Holding este lider în domeniul investiției, gestionării și recuperării portofoliilor de credite neperformante și imobiliare din Europa centrală și de sud-est. Compania a fost fondată în 2004 în Praga, Republica Cehă, iar în prezent desfășoară operațiuni prin cei 480 de experți ai săi în zece țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Grecia, Muntenegru, Polonia, Republica Cehă, România, Serbia și Slovacia. APS manageriază creanțe cu o valoare totală de peste 4,5 miliarde de euro și pune la dispoziție consultanță de specialitate exclusivă celor patru vehicule ale grupului, dar și altor fonduri de investiții de talie globală.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: