Rusia si Turcia, discutii despre constructia a doua linii pentru gazoductul Turkish Stream

Data publicarii: Astazi, 29-07-2016 | Economie

Rusia si Turcia poarta in prezent discutii despre constructia a doua linii in cadrul proiectului gazoductului Turkish Stream, a declarat, vineri, ministrul rus al Energiei, Alexander Novak, informeaza RIA Novosti.

"Turcia este interesată în livrarea directă de gaze naturale, ocolind alte țări de tranzit. În acest sens, cel puțin una dintre liniile Turkish Stream este dedicată consumatorilor din Turcia. În general, în prezent vorbim despre construcția a două linii. Cea de a doua linie, dedicată consumatorilor din Europa de Sud-Vest, poate fi și ea amplasată pe fundul Mării Negre, în apele teritoriale ale Turciei", a declarat Alexander Novak, într-un interviu acordat postului de televiziune "Rossiya-24".

În luna decembrie 2014, Rusia a anunțat că renunță la proiectul gazoductului "South Stream" în favoarea proiectului "Turkish Stream", care prevede construcția unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia via Marea Neagră. Cu toate acestea, până acum nu a fost semnat un acord interguvernamental cu privire la Turkish Stream, proiectul fiind înghețat după ce relațiile dintre Moscova și Ankara s-au înrăutățit în luna noiembrie 2015, după doborârea unui avion rusesc de vânzătoare de către armata turcă.

Marți, o delegație guvernamentală din Turcia a vizitat Moscova, ocazie cu care Ankara a confirmat că este interesată de implementarea proiectului Turkish Stream, urmând ca detaliile să fie discutate cu ocazia vizitei președintelui turc Recep Tayyip Erdogan în Rusia, programată pe 9 august.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: