Greva insotitorilor de zbor va costa Air France aproximativ 100 milioane de euro

Data publicarii: 01-08-2016 | Economie

Air France a anulat luni 150 de zboruri din si spre Paris, in cea de-a sasea zi de greva a insotitorilor de zbor de la compania aeriana franceza, sindicatele amenintand cu noi intreruperi in timpul perioadei de vacanta, transmit RFI si DPA.

Aproape toate zborurile pe distanțe lungi au fost însă menținute, precum și 85% dintre cele pe distanțe medii de la aeroportul Charles de Gaulle. Marți, în ultima zi a grevei, Air France va anula 10% din zboruri, față de 20% luni.

Christophe Pillet de la sindicatul însoțitorilor de zbor SNPNC-FO a avertizat că noi mișcări de protest ar putea avea loc săptămâna viitoare. Acesta a estimat că actuala grevă afectează până la 280.000 de pasageri și va costa Air France aproximativ 100 milioane de euro (111 milioane de dolari).

Sindicatele sunt nemulțumite de reînnoirea acordului colectiv de muncă, care stabilește condițiile de muncă și remunerația, pentru 17 luni, o perioadă pe care o consideră insuficientă și ar dori un acord colectiv pe o perioadă cuprinsă între 3 și 5 ani și chiar unul cu o durată nedeterminată.

La sfârșitul lui 2015, Air France avea 13.600 de însoțitori de zbor în rândul celor aproximativ 50.000 de salariați ai săi.

Sursa: Agerpress