Ministrul interimar al Comunicatiilor: Crearea Coordonatorului IT de la Guvern nu inseamna desfiintarea Ministerului Comunicatiilor

Data publicarii: 05-08-2016 | Economie

Crearea Coordonatorului IT de la Guvern (GovITHub) nu inseamna in niciun caz desfiintarea Ministerului Comunicatiilor, a afirmat, vineri, Dragos Tudorache, seful Cancelariei primului ministru si ministrul interimar al Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, in cadrul unei intalniri cu peste 70 de reprezentanti ai industriei IT&C.

Potrivit unui comunicat de presă al MCSI, postat pe pagina de Internet a instituției, discuțiile, la care a participat și Horațiu Anghelescu, secretar de stat în cadrul ministerului de resort, s-au referit la viitorului guvernării electronice în România, inclusiv la rolul de Coordonator pentru Tehnologia Informației (CIO Officer) precum și la lansarea recentă a programului GovITHub. Au fost, de asemenea, analizate și prioritățile Guvernului pentru perioada imediat următoare.

"Îmi iau un angajament în fața dumneavoastră, că și viitorul ministru care va fi numit va căuta să se întâlnească mult mai des cu dumneavoastră și să aveți acest gen de interacțiune", a anunțat Dragoș Tudorache.

Referitor la unele afirmații apărute în mass-media potrivit cărora Ministerul Comunicațiilor ar urma să fie desființat, Tudorache a precizat că acest lucru nu se va întâmpla iar crearea Coordonatorului IT nu se va suprapune peste mandatul și rolul de reglementator al Ministerului Comunicațiilor.

"Acest minister nu se va desființa. Acest minister va rămâne, are suficient de mult de lucru, iar crearea Coordonatorului IT de la Guvern nu înseamnă în niciun caz desființarea ministerului și nici nu se va suprapune peste mandatul și rolul de reglementator pe care Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională îl are. Acesta este un mit urban și aș vrea să-l tratați ca atare', a subliniat Tudorache.

La jumătatea lunii aprilie a acestui an, directorul general al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Marcel Opriș, a declarat în cadrul unei conferințe de specialitate că a fost și rămâne un fan al desființării Ministerului Comunicațiilor și al creării unei alte entități care să funcționeze în baza unui contract care să pornească de la un guvern total apolitic.

Guvernul a lansat, joi, GovITHub, programul guvernamental dezvoltat împreună cu sectorul privat și mediul antreprenorial, în scopul creșterii calității serviciilor publice cu ajutorul tehnologiei, în cadrul căruia 10 persoane care vor participa în regim full-time, la București, începând cu data de 15 septembrie, vor primi burse în valoare de 2.000 de euro pe lună, timp de șase luni.

De asemenea, până la 100 de membri vor participa în GovITHub în regim voluntar (în persoană sau la distanță), aceștia fiind selectați prin același proces competitiv.

Competiția este deschisă începând de joi, pe site-ul oficial al GovITHub, ithub.gov.ro, și se va închide pe data de 4 septembrie. Platforma GovIT Hub va funcționa în cadrul Guvernului, iar coordonarea va fi asigurată de Cancelaria primului ministrului.

Sursa: Agerpress