Ministrul Agriculturii: Tarile arabe vor sa importe din Romania produse agro-alimentare

Data publicarii: 11-08-2016 | Economie

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, joi, la Sibiu, ca tarile arabe sunt tot mai interesate sa importe din tara noastra produse agro-alimentare.

"Pe valorificarea produselor agricole, sunt sigur multe lucruri de discutat. Eu am prezentat programul. Urmează să vină de exemplu, ministrul iordanian al Agriculturii, în 21-24. 25-28 vine ministrul Kuweitului al Agriculturii, care este și om de afaceri. În 24 vine un om de afaceri din Quatar. Sunt interesați să cumpere din sectorul agro-alimentar. Ministrul din Arabia Saudită va veni în 16 septembrie. Deci, avem o mulțime de solicitări din partea țărilor arabe pentru a importa din România. (...) noi trebuie să ieșim și pe piața europeană care are mare deficit de carne de ovine", a precizat ministrul Irimescu.

Ministrul Agriculturii împreună cu premierul Dacian Cioloș s-au întâlnit joi cu mai mulți reprezentanți ai fermierilor, în comuna Cristian (județul Sibiu). Aici, premierul a declarat că Ministerul Agriculturii este în procedură avansată în ceea ce privește recrutarea atașaților agricoli care vor merge în țări cu potențial de export pentru România.

"Ideea pe care am promovat-o în cadrul programului de guvernare și pe care cu siguranță o vom duce la bun sfârșit până la finalul mandatului — aceea de a recruta și de a instala atașați agricoli în câteva țări cu potențial de import de produse agricole din România — e într-o fază avansată. Ministerul Agriculturii e în fază de recrutare a acestor atașați agricoli care vor merge în țări din zona Golfului, în țări arabe, în țări cu potențial de export pentru România", a spus Dacian Cioloș.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: