Buse (MT): Avem nevoie de solutii la nivel de confort, atat pentru pasageri, cat si pentru personalul trenului

Data publicarii: 11-08-2016 | Economie

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a afirmat, joi, pe durata unei calatorii efectuate cu trenul, pe ruta Bucuresti - Constanta, ca trebuie gasite solutii in privinta confortului, sustinand totodata ca nu va face niciun compromis in ceea ce priveste curatenia.

Bușe a călătorit joi cu trenul împreună cu reprezentanți din conducerile CFR Călători și CFR SA (Infrastructură), pe ruta București — Constanța, pentru a evalua serviciile feroviare oferite călătorilor, precizează Ministerul Transporturilor într-un comunicat remis AGERPRES.

"Avem nevoie de soluții la nivel de confort, atât pentru pasageri, cât și pentru personalul trenului și nu vom face niciun compromis în ce privește curățenia. Nu spun că este ușor, însă avem niște proiecte solide și acum începem să optimizăm, pe cât posibil, condițiile de călătorie, piesele de schimb, material rulant folosit", a subliniat ministrul Transporturilor.

De la București până la Fetești, ministrul s-a aflat în tren alături de pasagerii care se deplasau joi către litoral. La Fetești, Bușe a urcat la bordul locomotivei până la Constanța, de unde a putut aprecia starea materialului rulant de tracțiune.

În cadrul vizitei, șefului de la Transporturi i-a fost prezentat stadiul de realizare al proiectelor aflate în execuție în cadrul programului 'Reabilitarea podurilor feroviare dunărene": 81% pentru Podul Borcea și 63% pentru Podul Cernavodă, termenul de finalizare al acestora fiind iulie 2017.

'Calea ferată este istoria neîntreruptă a transportului de mai bine de 100 de ani. Dar acum, mai mult ca oricând, trebuie să devină un adevărat motor de modernitate, dinamism și eficiență', a adăugat ministrul Sorin Bușe.

Vizita de lucru a continuat la Portul Constanța Sud — Agigea, acolo unde au fost finalizate lucrările de îmbunătățire a accesului rutier și feroviar în port. În perioada imediat următoare, vor demara lucrările pentru dublarea liniei de cale ferată electrificată, molurile 3 și 4, ce va determina o creștere a capacității de acces în port.

Potrivit sursei citate, la Agigea, Ovidiu și Cernavodă a fost încheiată prima fază de modernizare a ecluzelor. Astfel, au fost reabilitate echipamentele și instalațiile pe Canalele Dunăre — Marea Neagră și Poarta Albă — Midia Năvodari, ceea ce va permite crearea unei bune conexiuni între Portul Constanța și Dunăre.

Nu în ultimul rând, ministrul s-a deplasat și pe ruta Constanța — Cernavodă alături de reprezentanții CNADNR pentru a evalua oportunitățile de reabilitare a podurilor rutiere de la Cernavodă și Borcea.

Sursa: Agerpress