Borc: Prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza cateva proiecte majore de investitii in infrastructura turistica

Data publicarii: 11-08-2016 | Economie

Mai multe obiective turistice din Borsec, Govora sau Voineasa si domeniile schiabile din Campulung Moldovenesc, Petrosani si Lupeni (Straja) se vor putea finaliza pana la sfarsitului anului 2016, odata cu deblocarea sumei de 43 de milioane lei, sustine ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc. 

Executivul a aprobat HG nr. 120/2010 privind Lista cu programele și proiectele de investiții în turism și a surselor de finanțare a documentațiilor tehnice și a lucrărilor de execuție a programelor și obiectivelor de investiții în turism, precum și pentru aprobarea criteriilor de eligibilitate.

Prin acest document se facilitează finanțarea unor proiecte de investiții în turism precum și finalizarea obiectivelor de investiții aflate în derulare și a căror finanțare a fost întreruptă după anul 2013, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), remis joi AGERRRES.

"Până la finalul anului 2016, prin deblocarea a 43 de milioane lei se vor putea finaliza câteva proiecte majore de investiții în infrastructura turistică. Vom acorda prioritate proiectelor aflate într-un stadiu avansat de executare, 80-90% și mă refer, de exemplu, la obiectivele turistice situate în localitățile Borsec, Govora, Voineasa și la domeniile schiabile din Câmpulung Moldovenesc, Petroșani și Lupeni (Straja)", a spus ministrul Economiei, Costin Borc. 

Vicepremierul a adăugat că în bugetul ANT au fost transferați la rectificarea bugetară circa 4 milioane de lei pentru acțiuni de de promovare.

"Am considerat necesar să suplimentăm bugetul ANT și mă bucur că am reușit, cu ocazia rectificării bugetare, să transferăm 4 milioane de lei pentru acțiuni de promovare.  Vom putea continua astfel să ne consolidăm prezența online într-un domeniu în care componenta digitală este definitorie. Dezvoltăm și transformăm platforma națională de turism online într-un portal modern și integrat de turism și, de asemenea, alocăm fonduri pentru o serie de acțiuni importante de marketing orientate către incoming", a mai spus Borc.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: