Peste o treime dintre romanii care cumpara vacante in strainatate nu fac asigurare storno;80% au asigurari de sanatate(studiu)

Data publicarii: 17-08-2016 | Economie

Peste o treime dintre romanii care cumpara vacante in strainatate (35%) nu isi fac asigurare storno, riscand astfel sa nu isi recupereze banii daca nu mai pot merge in concediu din cauza unor probleme personale, se arata intr-un studiu realizat de o agentie de turism online, remis miercuri AGERPRES.

Pentru asigurările de sănătate optează doar 80% dintre românii care pleacă în vacanțe în afara țării, 20% riscând astfel să plătească taxe de spitalizare costisitoare în străinătate în lipsa acestei asigurări, conform datelor Paravion.

Turiștii au la dispoziție cinci grupe principale de asigurări: clasic, premium, winter sports, storno sau travel. În România, asigurările clasice de sănătate și cele storno sunt cele mai solicitate.

"Pachetul storno, deși îi protejează pe turiști de o multitudine de evenimente, atât în cazul anulării, cât și în cazul întreruperii călătoriei, nu este intens solicitat în țara noastră. Peste o treime dintre cei care își programează concediile peste hotare riscă să piardă banii de concediu, pentru că nu au asigurări storno, deși tarifele polițelor sunt infime în raport cu sumele asigurate. Aceste polițe le asigură returnarea banilor, în limita a 42.000 lei, dacă nu mai pot merge în concedii din cauza unor probleme personale", spune Remus Vișan, directorul general al Paravion.

Potrivit acestuia, pachetele sunt valabile dacă turiștii se îmbolnăvesc grav brusc, au reacții adverse la vaccinuri prescrise sau sunt răniți într-un accident. Asogurarea storno este valabilă și atunci când intervine decesul persoanei asigurate sau al unei rude apropiate, respectiv partenerul de viață, în cazul concedierii neașteptate de către angajator, înaintării acțiunii de divorț de către partenerul de căsătorie al persoanei asigurate, nepromovării unei clase terminale sau a bacalaureatului. Sarcina este, de asemenea, un eveniment asigurat, dacă este constatată și confirmată medical după încheierea asigurării.

Sursa: Agerpress