CNAB: Masuri operative pentru fluidizarea fluxurilor de pasageri la punctele de control al frontierei pe Otopeni

Data publicarii: 19-08-2016 | Economie

Doua noi posturi pentru controlul trecerii frontierei au devenit operationale vineri pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti, iar in cursul lunii august vor mai fi create alte patru posturi noi de control, pentru a sprijini activitatea Politiei de Frontiera, a anuntat, vineri, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

"Având în vedere numărul mare de pasageri care tranzitează Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) în această perioadă, Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a luat în cursul zilei de vineri, 19 august, o serie de măsuri operative pentru a sprijini activitatea Poliției de Frontieră AIHCB, care se confruntă cu o aglomerare a punctului de trecere a frontierei pe fluxul de ieșire din România, în orele de vârf ale traficului aerian", se arată într-un comunicat al CNAB transmis AGERPRES.

Astfel, în colaborare cu instituțiile abilitate, conducerea CNAB a dispus reorganizarea și repoziționarea unor ghișee pentru controlul trecerii frontierei de stat, ceea ce a generat optimizarea nivelului de control pentru posturile actuale ale Poliției de Frontieră.

Totodată, pentru a sprijini activitatea Poliției de Frontieră, echipele CNAB au montat un ghișeu suplimentar pentru controlul frontierei de stat, creându-se două noi posturi pentru controlul trecerii frontierei, care au devenit deja operaționale în cursul zilei de vineri. De asemenea, CNAB va monta, în cursul lunii august, alte două ghișee, care vor genera patru posturi noi de control.

Tot vineri, conducerea CNAB a dispus reconfigurarea întregii zone alocate Poliției de Frontieră, alocându-i suplimentar aproximativ 100 mp pentru reorganizarea fluxurilor de pasageri care accesează ghișeele de control al trecerii frontierei. Astfel, prin fluidizarea fluxurilor de pasageri, se va evita eventuala aglomerație care ar putea să apară în orele de vârf.

Conducerea Companiei Naționale Aeroporturi București asigură pasagerii, companiile aeriene și instituțiile abilitate ale statului că a luat toate măsurile necesare pentru securitatea pasagerilor și pentru desfășurarea în deplină siguranță a operațiunilor aeroportuare, la standarde înalte de calitate și profesionalism.

Sursa: Agerpress