ASF a aprobat un ghid de recomandari de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de dauna auto RCA si CASCO

Data publicarii: 24-08-2016 | Economie

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a aprobat, in sedinta de miercuri, Ghidul privind recomandari de bune practici pentru instrumentarea dosarelor de dauna auto RCA si CASCO in vederea protejarii drepturilor consumatorilor de servicii si produse de asigurare, se arata intr-un comunicat al ASF transmis, miercuri, AGERPRES.

Foto: (c) Cristian NISTOR / Arhiva AGERPRES

Potrivit documentului, ghidul va fi publicat pe site-ul ASF, pentru consultare publică, timp de 30 de zile și va face obiectul unui comunicat transmis separat.

Totodată, s-a decis analiza, în premieră, a perioadei de dezdăunare (despăgubire — n.r.) și soluționare a dosarelor de daună deschise la asigurători în semestrul II 2015, în baza polițelor de asigurare obligatorie auto RCA. 'Consiliul ASF a hotărât introducerea raportărilor trimestriale și integrarea analizei în Raportul de piață trimestrial/semestrial. Dezdăunarea este obiectivul principal de supraveghere privind apărarea drepturilor asiguraților, potrivit legii', se mai precizează în comunicatul Autorității.

Tot în ședința de miercuri, Consiliul ASF a mai decis, printre altele, sancționarea unui număr de 25 brokeri de asigurare/reasigurare care nu au respectat prevederile legale privind transmiterea raportărilor periodice la Autoritatea de Supraveghere Financiară și majorarea capitalului social al AXA Life Insurance S.A. cu suma de 20,49 milioane de lei de la 74,7 milioane de lei la 95,22 milioane de lei.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcționare și pentru supravegherea eficientă a piețelor financiare nebancare, a participanților și operațiunilor pe aceste piețe.

Sursa: Agerpress