Corpul de Control al ministrului Mediului a descoperit nereguli la sistemul electronic privind transferurile internationale de deseuri

Data publicarii: 24-08-2016 | Economie

Corpul de Control al ministrului Mediului, Apelor si Padurilor a constatat, in urma unei analize interne, importante nereguli in ceea ce priveste sistemul electronic pentru schimbul de date privind transferurile internationale de deseuri, potrivit unui comunicat al ministerului.

Sursa foto: www.mmediu.ro

Mai exact, este vorba de "importante nereguli cu privire la modul de achiziție, dezvoltare, exploatare precum și la recepția echipamentelor și a programelor informatice proiectului LIFE10/ENV/RO726 "Stabilirea unui sistem electronic pentru schimbul de date privind transferurile de deșeuri' (acronym LIFE = ELSYS)", se arată în comunicat.

Acordul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în urmă cu cinci ani (27 septembrie 2011) între Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice de la acea vreme și Comisia Europeană.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.198.926 euro, 50% din costuri fiind suportate de Comisia Europeană, iar restul sumei, din bugetul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, în calitate de beneficiar-coordonator pentru achizițiile care intră în sarcina M.M.S.C.

Prin proiect, Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice, împreună cu un consultant român cu personalitate juridică, partener în proiect, a dezvoltat sistemul ELSYS ca soluție digitală la Regulamentul 1013/2006 privind înregistrarea datelor și instrumentarea notificărilor în cazul transferurilor internaționale de deșeuri.

Ca urmare a constatărilor Corpului de Control MMAP, au fost sesizate instituțiile abilitate în vederea efectuării cercetărilor specifice, se mai precizează în comunicat.

Sursa: Agerpress