Petrescu: Posta Romana are capacitatea umana de a deveni cea mai mare companie de servicii postale si curierat

Data publicarii: 26-08-2016 | Economie

Posta Romana are capacitatea umana de a deveni cea mai mare companie de servicii postale si curierat din Romania, avand perspective certe de expansiune, intrucat are reteaua necesara si poate ajunge acolo unde nici o firma privata nu are acces, sustine Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane.

Potrivit unui comunicat la Poștei Române remis AGERPRES, membrii Management Board-ului PostEurop, asociație profesională ce reprezintă operatorii poștali europeni, s-au reunit, joi, la București, prilej cu care directorul general al Poștei Române a subliniat faptul că Poșta Română are capacitatea umană de a deveni cea mai mare companie de servicii poștale și curierat din România, având perspective certe de expansiune, întrucât are rețeaua necesară și poate ajunge acolo unde nici o firmă privată nu are acces.

Alexandru Petrescu a vorbit despre obiectivele Poștei Române și despre acțiunile desfășurate de companie pentru dezvoltarea serviciilor poștale, abordarea cu succes a serviciilor în domeniul de broker de asigurări, bancar și de comerț electronic.

"Apartenența noastră la PostEurop aduce plus valoare reală, palpabilă, translatată în strategiile de dezvoltare a companiei, în armonizarea cadrului legislativ și de reglementare, în adoptarea celor mai bune practici în domeniu și conectarea la fluxuri poștale internaționale. Rolul nostru în cadrul organizației devine din ce în ce mai relevant, prin intermediul acestui organism fiind pe traiectoria atingerii dezideratului de a deveni un jucător important în estul Europei", a spus Alexandru Petrescu.

Alte subiecte abordate în cadrul întâlnirii Management Board-ului s-au axat pe evoluția guvernării, inițiativa e-commerce și aspecte privind pregătirile pentru Adunarea Plenară a PostEurop din data de 19 septembrie 2016 și Congresul Uniunii Poștale Universale, ce va avea loc în perioada 20 septembrie — 7 octombrie 2016, la Istanbul, Turcia.

Poșta Română este membru PostEurop din anul 1993 și este reprezentată în cadrul Management Board-ului din 2013.

PostEurop este o asociație profesională ce reprezintă operatorii poștali europeni, încă din 1993. Cei 52 de membrii din 49 de țări și teritorii operează 175.000 de ghișee, cu 2,1 milioane de funcționari poștali, conectând zilnic 800 de milioane de oameni.

PostEurop este condusă de Management Board, organ responsabil cu supervizarea și monitorizarea implementării strategiei Asociației la nivel operațional. PostEurop este de asemenea o Uniune Restrânsă recunoscută a Uniunii Poștale Universale, Agenție specializată ONU pe domeniul poștal.

Sursa: Agerpress