Negocierile cu Grecia se vor relua luni la Grupul de lucru pentru Eurogrup

Data publicarii: 26-08-2016 | Economie

Guvernul grec si creditorii sai internationali vor relua luni negocierile la intalnirea de la Bruxelles a Grupului de lucru pentru Eurogrup, informeaza portalul www.tornosnews.gr

Această întâlnire va pregăti discuțiile principale care vor avea loc la reuniunea din data de 9 septembrie a miniștrilor de Finanțe din zona euro, unde vor fi dezbătute tranșa de 2,8 miliarde de euro, cea de a doua revizuire a programului convenit cu Grecia, precum și subiectul Institutului Național de Statistică din Grecia (Elstat).

Conform cotidianului Naftemporiki, ministrul elen de Finanțe, Euclid Tsakalotos, se va întâlni cu comisarul european pentru Afaceri Economice și Financiare, Pierre Moscovici, înainte de revenirea instituțiilor europene la Atena, pentru discuții cu privire la acțiunile care trebuie efectuate pentru deblocarea tranșei de 2,8 miliarde de euro. Grecia va fi presată să finalizeze restul celor 15 acțiuni convenite anterior, pentru a putea trece la următoarea rundă de negocieri și a finaliza cea de a doua revizuire a programului de asistență. Aceiași publicație precizează că ministrul grec al Economiei, Giorgos Stathakis, va avea discuții cu comisarul european pentru Politică Regională, Corina Crețu, cu privire la facilitatea națională strategică de co-finanțare (NSRF).

De asemenea, oficialii greci vor prezenta poziția Guvernului de la Atena cu privire la trimiterea în judecată a fostului președinte al Institutului Național de Statistică din Grecia (Elstat), Andreas Georgiou.

Sursa: Agerpress