Dragu: Vom prelungi facilitatile fiscale pentru profitul reinvestit, care expira la finalul acestui an

Data publicarii: 30-08-2016 | Economie

Ministerul Finantelor Publice va prelungi perioada de acordare a scutirii de impozit pe profitul reinvestit, facilitate care expira la sfarsitul acestui an, a anuntat marti seara, la Realitatea TV, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu.

"Vom prelungi facilitățile fiscale pentru profitul reinvestit. Această facilitate expiră la finalul acestui an și o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul", a precizat Dragu.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2014 și era prevăzută pentru un an și jumătate. În această perioadă, agenții economici sunt scutiți integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, respectiv mașini, utilaje și instalații de lucru.

Ministrul Finanțelor a precizat, de asemenea, că se pregătesc "simplificări pentru mediul de afaceri", în privința fiscalității, dar și un pachet de reducere a evaziunii fiscale.

"Pregătim simplificări pentru mediul de afaceri și pregătim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste bună pentru mediul de afaceri, pentru că oferim acele condiții egale de piață pentru toți participanții. Pentru mediul de afaceri e foarte importantă predictibilitatea fiscală. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, în general nu vor fi modificate (...) Dar pregătim ceva îmbunătățiri, ceva simplificări", a spus Anca Dragu.

Sursa: Agerpress