ASF convocata in comisiile de Transporturi si Buget-Finante din Camera Deputatilor, saptamana viitoare

Data publicarii: 06-09-2016 | Economie

Membrii Comisiei pentru transporturi si infrastructura a Camerei Deputatilor au reanalizat situatia in care se afla sectorul transportului rutier si au decis convocarea conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) la discutii pe aceasta tema, se arata intr-un comunicat de presa al Comisiei remis, marti, AGERPRES.

"Astăzi, marți, 6 septembrie 2016, în cadrul ședinței de lucru, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură a Camerei Deputaților au reanalizat situația critică în care se află sectorul transportului rutier, ca urmare a escaladării prețurilor RCA. Deși, la nivelul Comisiei pentru transporturi și infrastructură, au existat consultări, încă de la începutul anului 2016, cu toți factorii implicați, în urma cărora ASF și-a asumat implementarea unor reglementări menite să remedieze problemele care au condus la creșterea excesivă a tarifelor RCA, constatăm că au trecut mai bine de 6 luni și toate aceste angajamente nu au fost respectate. Astfel, în încercarea de a mima preocuparea pentru deblocarea situației create, ASF a transmis Parlamentului o informare cu 10 puncte referitoare la normalizarea pieței RCA', informează documentul citat.

Potrivit acestuia, membrii ASF ar urma să fie audiați în prima ședință a Comisiei de săptămâna viitoare.

"Luând act de această informare, care din punctul nostru de vedere, nu este altceva decât o tergiversare a situației cu efecte grave asupra economiei naționale, afectând în aceeași măsură și cetățeanul de rând, membrii Comisiei pentru transporturi și infrastructură au decis convocarea, în prima ședință a săptămânii viitoare, a conducerii Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), precum și a asociațiilor patronale și profesionale din domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane. Considerăm că această situație, care generează inclusiv proteste de stradă ale transportatorilor, afectând activitatea societății românești în ansamblul său, trebuie să fie rezolvată cât mai urgent", menționează sursa citată.

De asemenea, într-o postare pe Facebook, deputatul Andreea Paul a anunțat că miercuri, 14 septembrie, conducerea ASF va fi audiată în cadrul Comisiei pentru buget-finanțe.

"Vom audia ASF miercurea viitoare în Camera Deputaților. De peste 1 an nu avem răspunsuri la problemele pieței românești RCA, la creșterea galopantă a tarifelor și am cerut azi audierea conducerii ASF în Comisia de buget și finanțe în Camera Deputaților. Am propus mai multe masuri pentru diminuarea fraudelor și a daunelor la începutul acestui an, am făcut grupuri tehnice de lucru, ori nu avem niciun semnal concret cu privire la aplicarea lor reală. Vedem doar salturi atipice de prețuri la polițele RCA, cu diferențe majore între cei asigurați. Solicitarea mea a fost votata și audierea ASF va avea loc miercurea viitoare", a spus deputatul liberal.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: