ANAF: 24 de angajati fara forme legale de munca identificati in doua cluburi de noapte din Bucuresti

Data publicarii: 07-09-2016 | Economie

Un numar de 24 de persoane care lucrau fara forme legale au fost identificate in doua cluburi de noapte din Capitala in urma unei actiuni de control a inspectorilor antifrauda efectuata pe 3 si 4 septembrie, societatea neinregistrand in evidenta financiar-contabila salariile achitate si obligatiile fiscale aferente, informeaza miercuri Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Potrivit unui comunicat al instituției, inspectorii antifraudă din cadrul DRAF București au efectuat o acțiune de control operativ în intervalul 3 — 4 septembrie, în cadrul operațiunii "Cronos", prilej cu care au identificat în două cluburi de noapte din București 24 de angajați care nu erau încadrați cu forme legale de muncă (muncă la negru), iar societatea nu avea înregistrate în evidența financiar-contabilă salariile achitate și obligațiile fiscale aferente.

Astfel, în ambele situații, pe lângă transmiterea constatărilor la Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București în vederea adoptării măsurilor legale, conform competențelor, inspectorii antifraudă vor înainta sesizări penale.

ANAF subliniază că operațiunea "Cronos", derulată de inspectorii antifraudă din cadrul ANAF și inspectorii de muncă din cadrul Inspecției Muncii, este în desfășurare. Această operațiune se va desfășura până pe 23 septembrie 2016, în cadrul acesteia inspectorii antifraudă și salariații de la Inspecția Muncii vor desfășura la nivel național acțiuni de control operativ pentru prevenirea și combaterea muncii 'la negru' și a celei subdeclarate.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: