Florin Jianu: Cerem public sa ni se comunice cine si cu ce scop a lucrat documentul prezentat ca OUG de modificare a Codului Fiscal

Data publicarii: 07-09-2016 | Economie

Presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Florin Jianu, cere public sa se comunice cine si cu ce scop a lucrat documentul prezentat in mass-media ca proiect pentru modificarea Codului Fiscal si, de asemenea, cine suporta consecintele economice ale impactului in randul investitorilor, angajatilor si angajatorilor romani.

"Documentul dat publicității are 99 de pagini, cuprinde modificări multiple și cu siguranță a fost lucrat în interiorul Ministerului de Finanțe. Cerem public să ni se comunice cine și cu ce scop a lucrat acest document și, de asemenea, cine suportă consecințele economice ale impactului în rândul investitorilor, angajaților și angajatorilor români", afirmă Florin Jianu într-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

În context, CNIPMMR își exprimă dezacordul pentru distribuirea în spațiul public de informații neadevărate care afectează mediul de afaceri și care pot crea nesiguranță în privința predictibilității fiscalității din România.

Această poziție vine în urma unor informații apărute în presă, care citează un proiect de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea Codului Fiscal, conform căruia contribuțiile de asigurări sociale (CAS) ale angajatului vor fi majorate de la 10,5% la 21,7%, iar pentru sănătate (CASS) de la 5,5% la 8,9%. În schimb, angajatorii vor fi scutiți de CAS pentru condiții normale de muncă, precum și de CASS.

Președintele CNIPMMR a precizat că, în cadrul "Planului de guvernare al mediului de afaceri 2016-2020", document care va fi lansat de Consiliul IMM-urilor în data de 13 septembrie 2016, se prevede 'în mod explicit' aplicarea Codului Fiscal astfel cum acesta este adoptat pentru 4 ani, reducerea TVA de la 20% la 19%, începând cu 1 ianuarie 2017, eliminarea impozitului pe construcțiile speciale începând cu 1 ianuarie 2017, menținerea cotei de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor la 1% pentru cele care au minim 2 salariați, 2% pentru cele care au un salariat și 3% pentru cele fără salariați, menținerea impozitării la 1% din venit pentru firmele nou-înființate cu cel puțin un salariat, constituite pe o durată mai mare de 48 de luni.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: