Doros: Consecintele amanarii transpunerii Directivei tutunului ar fi incasarile mai mici la buget

Data publicarii: 07-09-2016 | Economie

Intarzierea implementarii Directivei tutunului in legislatia romaneasca va duce la scaderea incasarilor la bugetul de stat, sustine presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros.

"Consecințele (amânării transpunerii Directivei tutunului — n. r.) ar fi încasări mai mici la buget. La începutul acestui an, am avut vârfuri de colectare, dar acum lucrurile se încordează", a afirmat miercuri Doroș, în cadrul unei dezbateri pe această temă care a avut loc la Parlament.

Potrivit acestuia, la nivelul ANAF există o anumită îngrijorare cu privire la adoptarea acestui pachet legislativ. Transpunerea directivei este deja în întârziere, termenul limită fiind 20 mai 2016.

În plus, Doroș a menționat că ANAF are ca rol și asigurarea sănătății publice și, în acest context, întreprinde acțiuni susținute pentru limitarea traficului ilegal cu țigarete, care este în scădere.

"În cazul în care consumul de tutun dăunează grav sănătății, tutunul produs în capacități necontrolate este mult mai nociv decât cel produs în capacități controlate", a subliniat șeful ANAF.

Sursa: Agerpress