Samsung a pierdut 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursiera din cauza problemelor la smartphone-urile Galaxy Note 7

Data publicarii: 12-09-2016 | Economie

Actiunile Samsung Electronics au inregistrat luni cel mai semnificativ declin din ultimele aproape doua luni, dupa ce clientii grupului sud-coreean au fost sfatuiti sa-si inchida si sa inapoieze noile smartphone-uri Galaxy Note 7, dupa ce bateriile au luat foc, atat in timpul incarcarii, cat si a folosirii obisnuite, transmit Financial Times si Reuters.

* Samsung recheamă smartphone-urile Galaxy Note 7 din zece țări, din cauza bateriilor cu probleme

Samsung Electronics a pierdut 14 miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, după ce acțiunile au scăzut luni dimineață cu 7,2%, la Bursa de la Seul.

"Unii au spus inițial că Galaxy Note 7 ar putea fi cel mai bun smartphone, dar acum este posibil ca telefonul să fie cunoscut ca fiind cel mai slab din istorie", a declarat analistul Lee Seung-woo, de la IBK Securities, care se așteaptă la scăderea vânzărilor grupului sud-coreean în ultimele luni ale acestui an.

Rechemarea la service a smartphone-urilor Galaxy Note 7 ar putea afecta vânzările și ar putea avea un impact semnificativ asupra imaginii brandului Samsung, pierderile totale fiind evaluate de analiști la 211 miliarde de dolari.

Samsung a anunțat că va înlocui aproximativ 2,5 milioane de modele Galaxy Note 7.

Nomura a redus estimările privind profitul operațional al diviziei de telefonie mobilă a Samsung cu 900 miliarde de woni, la 3.100 miliarde de woni, din cauza scandalului.

Sursa: Agerpress