China va cumpara avioane in valoare de 1.000 de miliarde de dolari in urmatorii 20 de ani, estimeaza Boeing

Data publicarii: 13-09-2016 | Economie

Companiile aeriene chineze ar putea cumpara 6.810 avioane in valoare de 1.025 miliarde de dolari in urmatorii 20 de ani, pe masura ce isi extind flotele pentru a putea raspunde la cresterea robusta a turismului intern si international, a estimat marti producatorul aeronautic american Boeing, transmite Reuters.

Noile estimări privind vânzare a 6.810 de avioane în următoarele două decenii sunt cu 7,6% mai mari decât prognozele de anul trecut referitoare la vânzarea a 6.300 de avioane.

"Creșterea continuă a clasei mijlocii în China, cumulată cu noile politice de acordare de viză și o gamă largă de avioane mari ne ofertă toate motivele să așteptăm un viitor strălucit pentru piața chineză", a declarat Randy Tinseth, vicepreședinte de marketing la Boeing Commercial Airplanes. Potrivit acestuia, traficul de pasageri în China ar urma să crească cu 6,4% anual în următorii 20 de ani.

Anterior, Boeing și-a îmbunătățit estimările privind vânzările mondiale de avioane în următorii 20 de ani până la 39.620 de noi avioane în valoare de 5.900 miliarde de dolari, cu 4,1% mai mult decât estimările de anul trecut. De asemenea, Boeing se așteaptă ca traficul aerian de pasageri să urce cu 4,8% pe an în următoarele două decenii, ceea ce va ajuta la dublarea flotei de avioane comerciale.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: