Economia reala a Turciei nu a avut de suferit dupa lovitura de stat din 15 iulie (ambasada)

Data publicarii: 13-09-2016 | Economie

Economia reala a Turciei nu a avut de suferit dupa lovitura de stat din data de 15 iulie, iar in ultimul timp aceasta se detaseaza ''in sensul bun al cuvantului", prin mai multi parametri globali si zonali, se arata intr-un comunicat al Ambasadei Republicii Turcia in Romania, remis marti AGERPRES.

Potrivit sursei citate, Turcia ocupă locul 18 în lume și poziția a șaptea în Europa, cu un PIB de 720 miliarde dolari. În 2015, economia Turciei a creat aproximativ 700.000 de locuri de muncă.

'Din data de 15 iulie 2016 și până în prezent, națiunea noastră, cât și economia noastră, au trecut cu succes un examen important. Imediat după tentativă, în prima zi de muncă, inclusiv piețele financiare s-au deschis în mod obișnuit, activitatea desfășurându-se în mod normal. Economia reală nu a avut de suferit. În ultimul timp, economia Turciei se detașează, în sensul bun al cuvântului, prin mai mulți parametri globali și zonali. Astăzi, cu un PIB de 720 de miliarde de dolari, Turcia ocupă locul 18 în lume și locul al șaptelea în Europa. Pe parcursul ultimelor 26 de trimestre, Turcia continuă creșterea neîntreruptă cu o medie de peste 5%', afirmă reprezentanții Ambasadei Republicii Turcia de la București.

Economia Turciei are o calitate importantă și în ceea ce privește existența unei puternice baze pentru investiții și afaceri. Astfel, din anul 2002 și până în prezent, statul a atras investiții internaționale directe de peste 170 miliarde de dolari SUA.

'În pofida tensiunilor regionale în curs de desfășurare, investițiile directe realizate în țara noastră în anul 2015 au crescut față de perioada anterioară cu 35%, înregistrând cifra de 16,9 miliarde dolari. Turcia a urcat de la poziția 22, pe care o deținea în anul 2014, la poziția 20, în anul 2015, ca țară care a atras cele mai multe investiții. Turcia, din anul 2012 și până în prezent, este țara care a atras cele mai multe investiții directe în Asia de Vest', spun oficialii turci de la București.

Aceștia apreciază că protejarea disciplinei financiare va continua să rămână una dintre cele mai importante priorități. De asemenea, vor continua investițiile în sectoare importante de energie și infrastructură. În ultimii zece ani, în Turcia s-au realizat investiții de 250 miliarde dolari, iar în perioada următoare se vor realiza proiecte de investiții cu mare impact în mai multe domenii.

Oficialii turci de la București dau asigurări că Turcia va continua în perioada următoare reformele și dezvoltarea proiectelor, "fără a înregistra întreruperi sau întârzieri'.

Sursa: Agerpress