Mai multi deputati din Comisiile de buget-finante si transporturi au cerut demisia conducerii ASF

Data publicarii: 14-09-2016 | Economie

Mai multi deputati din Comisiile reunite de buget-finante si transporturi au cerut demisia conducerii Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), in cadrul audierilor de miercuri.

Printre cei care au solicitat demisia se numără Andreea Paul (PNL), Cătălin Rădulescu (PSD), Alexandru Nazare (PNL) și Adrian Gurzău.

Anterior, patronatele din transporturile rutiere — UNTRR, COTAR, APTE 2002, FORT, ARTRI, APULUM au solicitat Parlamentului demiterea cu efect imediat a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, pentru proasta administrare a pieței asigurărilor din România.

Pe de altă parte, reprezentanții transportatorilor rutieri afirmă că șeful ASF a avut o atitudine de ignoranță la adresa industriei transporturilor rutiere, care înglobează 5% din produsul intern brut și de care depind peste 500.000 de români, pe care a adus-o aproape de faliment, după ce în urma a zeci de întâlniri cu patronatele din transporturile rutiere nu a luat nicio decizie care să rezolve situația actuală.

Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este audiată miercuri în comisiile reunite pentru buget-finanțe și transporturi din Camera Deputaților pe tema polițelor RCA.

Un proiect de Ordonanță de Urgență care se află miercuri pe masa Guvernului prevede introducerea unui tarif de referință pentru polițele RCA care să fie înghețat pe o perioadă de șase luni.

În cursul dimineții de miercuri, transportatorii rutieri au discutat cu reprezentanții Guvernului și cu cei ai Concurenței Concurenței pe legea RCA, cea mai importantă solicitare a acestora fiind legată de prețul de referință la asigurarea obligatorie de răspundere civilă. Miercuri după-amiază patronatele din Transporturi urmează să anunțe dacă renunță sau nu la protestul anunțat pentru joi la nivelul întregii țări.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: