Anghel (BVB): Romanii trebuie sa invete sa isi gestioneze activ avutia; Bursa a lansat platforma "Fluent in Finante" (FOTO)

Data publicarii: 14-09-2016 | Economie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a lansat, miercuri, platforma de educatie financiara "Fluent in Finante", prin intermediul careia persoanele interesate pot dobandi cunostinte financiare, in special in domeniul pietei de capital.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"Platforma va fi cu siguranță punctul cel mai important pentru cei care vor să înțeleagă mecanismele pieței de capital. Acesta este un proiect unic, dar nu singurul în domeniul educației financiare realizat de BVB împreună cu participanții pieței. Acest concept a fost preluat din cadrul unui proiect mai mare care vizează trecerea României la statutul de piață emergentă", a declarat directorul general al Bursei, Ludwik Sobolewski.

La rândul său, președintele BVB, Lucian Anghel, a precizat că orice român care aspiră la independență financiară sau la creșterea nivelului de trai ar trebui să intre pe acest site, pentru că educația financiară aduce și bunăstare.

"Încercăm să creăm acest spațiu unic unde orice român poate găsi un set complet de informații despre piața de capital. Sunt clipuri educaționale, circa 160 de întrebări de cultură financiară, sunt cele mai interesante lucruri pe care studenții le pot învăța într-o facultate din România", a precizat Anghel.

Potrivit acestuia, cu această inițiativă Bursa încearcă să facă piața de capital din România mai accesibilă, iar fiecare român să își gestioneze activ avuția.

Platforma financiară, care poate fi accesată la adresa www.fluentinfinante.ro, a fost dezvoltată împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management și Tradeville.

Sursa: Agerpress