Ministerul Fondurilor Europene: Cererile de finantare depuse in cadrul apelurilor de proiecte privind comunitatile marginalizate depasesc 4,13 miliarde lei

Data publicarii: 17-09-2016 | Economie

Apelurile de proiecte din Programul Operational Capital Uman (POCU) pentru comunitatile marginalizate au fost inchise, fiind depuse 349 de proiecte cu o valoare de 4,13 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Ciprian Necula, secretar de stat în cadrul MFE

"Ministerul Fondurilor Europene anunță public închiderea apelurilor de proiecte pentru obiectivele specifice 4.1. 'Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome' și 4.2. 'Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunitățile marginalizate' din Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. În cadrul termenului legal — 15 septembrie 2016, ora 16:00 — au fost înregistrate în total 349 de proiecte", se arată în document.

Conform MFE, aceste cereri de finanțare reprezintă o solicitare bugetară de peste 4,13 miliarde de lei, însă această cifră însumează doar bugetele depuse on-line, prin formularul standardizat din sistemul informatic MySMIS. Bugetelor încărcate astfel, li se adaugă cele atașate în format Excel, care nu se adună în mod automat.

Alocarea bugetară pentru axele 4.1 și 4.2 este de peste 1,562 miliarde de lei.

"Aceste proiecte sunt extrem de importante pentru comunitățile vulnerabile social și economic, pentru că oferă o perspectivă de 360 de grade pentru problemele pe care promotorii de proiecte le-au identificat în urma unei analize specifice comunității respective. Procesul de depunere a aplicațiilor a fost început pe 16 mai 2016, perioada fiind prelungită cu încă 6 săptămâni după termenul limită, stabilit inițial la 1 august, având în vedere complexitatea și ineditul acestor proiecte. Cu toate acestea, cele mai multe proiecte au fost finalizate în sistemul MySMIS în ultimele 24 de ore', a declarat Ciprian Necula, secretar de stat în cadrul MFE.

Programul Operațional Uman 2014-2020 are o alocare totală de 4,326 miliarde de euro. Programul stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de către România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007-2013 și contribuind la reducerea disparităților de dezvoltare economică și socială dintre România și Statele Membre ale UE. În vederea atingerii obiectivelor propuse, în cadrul POCU au fost stabilite 7 Axe Prioritare.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: