Airbus a refuzat sa comenteze informatiile privind planurile de restructurare si reducere a costurilor

Data publicarii: 19-09-2016 | Economie

Reprezentantii grupului Airbus au refuzat luni sa comenteze informatiile aparute in publicatia britanica Financial Times (FT) privind reducerile de costuri si planul de restructurare care ar urma sa fie anuntate luna viitoare, pentru a compensa intarzierile costisitoare in implementarea unor programe, transmite Reuters.

Contactați de Reuters, reprezentanții constructorului european de avioane nu au dorit să comenteze informația.

Financial Times susține că planurile nu au fost încă finalizate și ar putea implica concedieri masive la nivelul grupului. Planul ar fi ținut secret, dar unii directori Airbus au fost preveniți că vor fi anunțate măsuri de restructurare și reducere a costurilor.

Planul, care ar urma să fie anunțat luna viitoare de Tom Enders, directorul general al Airbus, este menit să compenseze întârzierile din programul privind producerea aeronavelor și să minimalizeze pierderile înregistrate cu modelul superjumbo A380, susține FT.

Planul nu a fost încă finalizat, dar în curând ar urma să înceapă negocierile cu sindicatele deoarece sunt vizate concedieri la nivelul grupului.

Presiunile pentru adoptarea acestui plan vin după ce Airbus a înregistrat costuri de 1,4 miliarde de euro pentru rezolvarea problemelor înregistrate la motoarele aeronavei de transport militar A400M. De asemenea, Airbus nu a reușit să obțină comenzi noi pentru modelul superjumbo A380.

Luna aceasta, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiție de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind așteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Sursa: Agerpress