Homor: Estimam ca in jur de 10 octombrie am putea reda traficului lotul 3 din Orastie-Sibiu; totul este in favoarea calitatii

Data publicarii: 28-09-2016 | Economie

Lotul 3 (Cunta - Saliste) al autostrazii Orastie - Sibiu ar putea fi dat in circulatie in jurul datei de 10 octombrie, a apreciat directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), Catalin Homor.

Șeful CNADNR a efectuat, miercuri, o vizită de lucru pe șantierele DN 76 și Orăștie — Sibiu, lotul 3.

"Pe Orăștie — Sibiu s-a lucrat la capacitate maximă în zilele în care s-a putut lucra, ritmul și volumul lucrărilor desfășurându-se conform programului stabilit. Decalarea cu câteva zile a termenului anunțat a rezultat din hotărârea noastră de a realiza toate aceste lucrări conform proiectului stabilit, respectând toate standardele de calitate. Repet, calitatea este obținută prin respectarea etapelor și procedurilor de lucru. A apărut într-adevăr un decalaj al termenului de finalizare, dar totul este în favoarea calității. După această vizită, am estimat împreună cu colegii din șantier că, în condiții normale, în jurul datei de 10 octombrie vom putea reda traficului lotul 3 din Orăștie — Sibiu. Vreau să punctez din nou faptul că acest decalaj de timp e dat de nivelul calitativ necesar acestor lucrări, executate în funcție de condițiile meteo", a declarat Cătălin Homor.

În ceea ce privește DN 76, Homor a verificat stadiul lucrărilor pentru fiecare lot în parte, dar a avut și o întâlnire cu autoritățile locale pentru identificarea posibilelor probleme, astfel încât să nu mai existe amânări și întârzieri în desfășurarea lucrărilor.

Luni, 27 septembrie, CNADNR a anunțat că termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 din autostrada Orăștie — Sibiu va fi decalat, din cauza ploilor.

"Pentru corecta și prompta informare a opiniei publice, având în vedere că în ultima perioadă de timp pe zona Orăștie-Sibiu a plouat 11 zile, CNADNR SA anunță că decalează termenul de finalizare a lucrărilor la lotul 3 Cunța—Săliște. În graficul de execuție, conform prognozei meteo, CNADNR SA prevăzuse o perioadă de cinci zile cu ploaie, întârzierea fiind dată de dublarea perioadei în care nu s-au putut efectua lucrări specifice, în conformitate cu standardele de calitate", potrivit unui comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.

La începutul lunii septembrie, șeful CNADNR, Cătălin Homor, dădea asigurări că circulația pe lotul 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu se va redeschide la sfârșitul lunii septembrie, lucrările fiind în graficul stabilit.

Sursa: Agerpress