Un avion TAROM cu 117 psageri s-a intors pe aeroportul Otopeni din cauza unei defectiuni tehnice

Data publicarii: 30-09-2016 | Economie

Un avion cu 117 pasageri la bord apartinand companiei TAROM a fost intors din drum vineri dimineata, pe aeroportul Otopeni, dupa ce pilotii au primit o semnalizare ca ar putea exista o defectiune tehnica la bord, a declarat, pentru AGERPRES, Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Aeronava a decolat la ora 9:15 de pe aeroportul Otopeni, cu destinația Amsterdam, și a aterizat înapoi la ora 9:50.

"Este o procedură obișnuită: în momentul în care apare o semnalizare că ar putea fi ceva în neregulă, piloții aterizează pe cel mai apropiat aeroport sau revin la aeroportul de unde au decolat. Este decizia comandantului și se ia pentru siguranța pasagerilor. Poate să fie ceva minor, dar procedurile impun să se aterizeze", a explicat Iordache.

Potrivit acestuia, pasagerii au coborât din avion, iar compania va decide dacă avionul poate relua cursa, dacă se poate repara rapid sau se va pune la dispoziție un alt avion. O altă variantă este transferul pasagerilor pe alte rute.

Valentin Iordache a mai spus că astfel de situații apar destul de des pe toate aeroporturile, cu o frecvență mai mare de una pe săptămână.

"Pe Otopeni este a doua oară în această săptămână, în celălalt caz fiind implicată tot o companie românească", a arătat el.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: