Obligatiunile Bancii Internationale pentru Investitii de pe BVB au primit Baa1 de la Moody's si BBB- de la Fitch Rating

Data publicarii: 30-09-2016 | Economie

Agentia de rating Moody's a acordat ratingul Baa1 obligatiunilor emise de Banca Internationala pentru Investitii (IIB), iar Fitch Ratings a atribuit BBB-, potrivit unei informari publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Sursa foto: www.iib.int IIB a listat, joi, pe piața de capital românească, obligațiuni corporative de 300 de milioane de lei.

"Agenția de rating Moody's Investor Service a atribuit acestor obligațiuni, la data de 27 septembrie 2016, ratingul Baa1, iar agenția de rating Fitch Ratings a atribuit la data de 29 septembrie ratingul BBB-", conform informării.

Potrivit BVB, Banca Internațională pentru Investiții a atras 300 de milioane de lei, printr-o emisiune de obligațiuni, cu o maturitate de trei ani și o dobândă de 3,4% pe an. Aceasta este a treia emisiune de obligațiuni IIB în Uniunea Europeană și al doilea plasament în România, în lei. Emisiunea a fost suprasubscrisă de peste două ori, fiind intermediată de BT Capital Partners.

În 2015, banca a emis obligațiuni de 111 milioane de lei, la o dobândă de 4,1% pe an.

"Noua emisiune a atras investitori instituționali, inclusiv fonduri de investiții și de pensii, companii de asigurări și brokeraj, precum și alți investitori, nu numai din România, ci și din Germania, Austria, Croația și Cehia", menționează sursa citată.

BT Capital Partners (BTCP), divizia de investment banking și piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, a condus consorțiul care a intermediat emisiunea de obligațiuni a International Investment Bank (IIB).

Potrivit site-ului BVB, IIB a fost înființată în 1970 și are nouă membri: România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Mongolia, Vietnam și Cuba.

Sursa: Agerpress