Bostan: Nivelul de expertiza tehnica din Ministerul Comunicatiilor este destul de redus

Data publicarii: 04-10-2016 | Economie

Nivelul de expertiza tehnica din Ministerul Comunicatiilor este destul de redus, dar este greu sa atragi specialisti in institutie la salariile existente in sectorul public, a declarat fostul ministru de resort Marius Bostan, la conferinta internationala "Smart - Connected - Future City".

"Din câte știu, la nivel de minister există un grup de lucru, la nivel de Alba Iulia s-a creat o entitate (pentru Smart City — n. r.). Există din partea administrației publice de la Alba Iulia, din partea Consiliului Local un mare commitment. În fapt, realitatea și platforma propriu-zis se desfășoară la Alba Iulia. Conceptul (de Smart City — n. r.) duce la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor și sunt convins că ministerul va reuși să aibă un leadership, să fie un facilitator mai mult. Din păcate, nivelul de expertiză tehnică din minister, după cum știți, este destul de redus pentru că, din păcate, este greu să atragi specialiști în minister pe salariile din sectorul public. Este o mare problemă. Acesta este motivul pentru care am făcut apel la companiile private și la societatea civilă. Deci, am încercat să atragem specialiști din partea privată", a spus Bostan.

Potrivit acestuia, ministerul are ca țintă, într-o primă fază, publicarea unui concept generic de "Smart City".

"Ministerul are un rol de facilitator și de coordonator mai mult. Știu că prima țintă era publicarea unui concept generic de smart city. La primul nivel văd o culegere cu exemple foarte multe, cu întrebările fundamentale bine puse și să fie un îndrumar pentru toată administrația locală, să fie la îndemână pentru orice primar, orice om preocupat de transformarea digitală a orașelor", a precizat Bostan.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: