Forbes: Donald Trump a cazut pe locul 156 in topul celor mai bogati 400 de americani

Data publicarii: 04-10-2016 | Economie

Averea lui Donald Trump s-a redus cu 800 de milioane de dolari intr-un an pana la 3,7 miliarde de dolari, potrivit clasamentului celor mai bogati 400 de americani publicat marti de revista Forbes, informeaza AFP.

Conform acestui clasament, Donald Trump a pierdut 35 de poziții și în prezent se situează pe locul 156 în topul celor mai bogați 400 de americani.

Potrivit Forbes, averea lui Trump a avut de suferit ca urmare a scăderii prețurilor pe piața imobiliară din New York, ceea ce a dus la diminuarea valorii bunurilor pe care candidatul republicat la alegerile prezidențiale le deține în orașul său natal, în special celebrul Trump Tower.

Topul celor mai bogați oameni din SUA este dominat, încă odată, de co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, a cărui avere a crescut, potrivit Forbes, de la 76 până la 81 miliarde de dolari în decurs de un an. În schimb, pentru prima dată în ultimii 16 ani investitorul Warren Buffett nu mai ocupă poziția secundă în topul Forbes. În locul lui Buffett se află fondatorul site-ului de vânzări online Amazon, Jeff Bezos, a cărui avere este estimată la 67 miliarde de dolari. Warren Buffett, supranumit și "oracolul din Omaha", se regăsește pe poziția a treia în topul Forbes chiar dacă averea sa a crescut cu 3,5 miliarde de dolari în ultimul an până la 65,5 miliarde de dolari. Urmează în ordine Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Ellison (Oracle) și Michael Bloomberg.

În total, averea combinată a celor mai bogați 400 de americani se ridică la 2.400 miliarde de dolari. Din acest total, 1.300 miliarde de dolari aparțin unor miliardari cu vârste între 60 și 79 de ani, categorie unde se regăsește și Donald Trump. Forbes subliniază că 42 sau 10% din cei mai bogați 400 de americani sunt imigranți iar 14 din acești miliardari imigranți se plasează mai sus decât Trump în topul Forbes.

Sursa: Agerpress