Pislaru: Vrem sa simplificam regimul vizelor pentru muncitorii straini; lucram de 3-4 luni cu Ministerul de Externe

Data publicarii: 05-10-2016 | Economie

Autoritatile lucreaza la simplificarea vizelor pentru muncitorii straini, masura care ar putea fi luata in mandatul actualului Guvern, a declarat marti ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Dragos Pislaru, la intalnirea membrilor Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane.

"În acest moment sunt lucruri care putem să le facem. O dată, să simplificăm regimul vizei. Este o chestiune care durează până la 6 luni ca cineva din exterior să poată să vină să lucreze (...) Ai niște elemente în care se lucrează, pe proiecte. Vin, lucrează, pleacă. Vine un indian, scuze, care vine cu un proiect de IT, lucrează cu un vietnamez... Aici lucrăm efectiv cu Ministerul de Externe de vreo trei-patru luni la partea aceasta. Progresul există, nu este atât de rapid cum mi-aș fi dorit, dar cel puțin există măcar o minimă zonă de confort, că lucrăm la lucrul acesta. Știu cum e, că nu sună neapărat extrem de hotărât, dar avem lucrul acesta și sperăm să îl putem termina pe mandatul actualului Guvern", a spus Dragoș Pîslaru.

Acesta a precizat că proiectul, pe de o parte, vizează durata vizei și, pe de altă parte, niște proceduri mai speciale pentru comunitățile care sunt în apropiere: Bucovina pentru Moldova sau Serbia pentru zona de Vest a țării.

De asemenea, ministrul a spus că este un proiect care necesită conlucrarea a mai multor ministere, ceea ce complică lucrurile, iar ministerele cheie pentru elaborarea acestui proiect sunt Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Economiei.

Sursa: Agerpress