Ministrul Comunicatiilor: Companiile romanesti trebuie sa exploateze mai mult avantajele oferite de retelele de socializare si aplicatiile cloud

Data publicarii: 05-10-2016 | Economie

Companiile romanesti ar trebui sa exploateze mai bine avantajele oferite de retelele de socializare, de comertul online si de aplicatiile de tip cloud, a declarat, miercuri, Delia Popescu, ministrul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala, in cadrul conferintei de inaugurare a celei de-a V-a editii a expo-conferintei "Internet & Mobile World 2016".

Ministrul Comunicațiilor a punctat progresele făcute de România în domeniul digital. Astfel, nivelul de acoperire a gospodăriilor prin rețeaua de acces de generație următoare cu viteze de peste 30 Mbps este, în prezent, de 72%, similar cu media Uniunii Europene (UE).

De asemenea, numărul de abonamente de Internet în bandă largă rapidă este printre cele mai ridicate din Europa. Statistica oficială arată că 63% din totalul abonamentelor la rețele fixe de comunicații în bandă largă au o viteză de peste 30 Mbps, spre deosebire de doar 30%, în UE.

"România are rezultate relativ bune în privința absolvenților din domeniile științei, tehnologiei și matematicii, 1,7% dintre românii cu vârsta cuprinsă între 20 și 29 de ani deținând o diplomă în aceste domenii. Cu toate acestea, România se situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană în domeniul digital. Nivelul scăzut al competențelor digitale și al încrederii utilizatorilor par a fi o piedică în calea dezvoltării economiei digitale a țării. Companiile românești ar trebui să exploateze mai bine avantajele oferite de rețelele de socializare, de comerțul online și de aplicațiile de tip cloud. Ponderea utilizatorilor care interacționează cu autoritățile publice a crescut, dar este, în continuare, cea mai scăzută din Europa", a susținut Delia Popescu.

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională a deschis miercuri, 5 octombrie, ediția cu numărul 5 a expo-conferinței "Internet & Mobile World 2016".

Evenimentul se desfășoară în perioada 5 — 6 octombrie, la Romexpo, și este dedicat soluțiilor IT și digitale atât în sectorul public, cât și în mediul de afaceri.

Sursa: Agerpress