Chiper (CFR): Lucrarile de reabilitare a infrastructurii feroviare pe tronsoanele Simeria-Vintu de Jos-Coslariu si Coslariu-Sighisoara sunt in stadiu satisfacator

Data publicarii: 06-10-2016 | Economie

Lucrarile de reabilitare a infrastructurii si suprastructurii feroviare pe tronsoanele Simeria-Vintu de Jos-Coslariu si Coslariu-Sighisoara se afla intr-un stadiu 'satisfacator', a apreciat directorul general al CFR SA, Marius Chiper, in urma unei vizite efectuate recent pe santierele feroviare deschise in aceste perimetre.

"Gradul de mobilizare este satisfăcător, pe toate șantierele fiind activate utilajele și echipele pentru fiecare specialitate tehnică derulată. Am analizat împreună cu reprezentanții antreprenorilor graficele fiecărui obiectiv în parte și am stabilit măsuri concrete pentru deblocarea unor puncte critice, care au apărut pe parcursul execuției", a spus Chiper.

Potrivit unui comunicat de presă al CFR SA, Marius Chiper a vizitat nouă șantiere feroviare, având ca scop monitorizarea evoluției lucrărilor în teren, dar și discuții cu antreprenorii acestor proiecte.

Obiectivele inspectate au fost: podul Strei, tunelul Turdaș, stațiile CF Vințu de Jos, Barabanț, Blaj, Mediaș, Valea Lungă, varianta Podu Mureș și Tunelul Daneș.

Lucrările de reabilitare a infrastructurii și suprastructurii feroviare se execută pe aproximativ 200 kilometri de cale ferată și acoperă toate specialitățile de lucrări feroviare: linii, peroane, instalații de siguranță și dirijare a traficului, gări, poduri, podețe, tuneluri, pasaje pietonale, treceri la nivel.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: