Negocierile privind TTIP vor continua indiferent de rezultatul alegerilor din SUA

Data publicarii: 07-10-2016 | Economie

Uniunea Europeana si SUA vor continua negocierile privind Acordul de Parteneriat Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) indiferent de rezultatul alegerilor din SUA, au afirmat vineri negociatorii care s-au intalnit la New York, relateaza DPA.

După cea de-a 15-a rundă de convorbiri, negociatorii au afirmat că sunt angajați în obținerea de progrese semnificative în ceea ce privește crearea celei mai mari zone economice a lumii înainte ca președintele SUA Barack Obama să părăsească Casa Albă, pe 20 ianuarie 2017.

'În timpul rămas administrației Obama sunt încă atât de multe lucruri pe care le putem realiza împreună', a afirmat negociatorul american Dan Mullaney.

Miniștrii comerțului din ambele tabere intenționează să se întâlnească pentru a discuta cu privire la TTIP pe 11 noiembrie, la numai trei zile după alegerile prezidențiale din SUA, a declarat negociatorul UE Ignacio Garcia-Bercero. "Obiectivul este să convenim asupra unui interval de timp adecvat pentru a continua discuțiile cu următorul guvern al SUA în absența căruia o încheierea cu succes a negocierilor pare imposibilă", a adăugat el.

Garcia-Bercero a refuzat să facă declarații în legătură cu atitudinea candidaților la alegerile prezidențiale din SUA Hillary Clinton și Donald Trump față de acord.

Mullaney și Garcia-Bercero au afirmat că cea mai recentă rundă de convorbiri, care au durat cinci zile, în care experți de la Bruxelles și Washington au negociat în cadrul a 20 de grupuri diferite, a avut succes.

Sursa: Agerpress