Samsung nu va face concedieri in Vietnam in pofida problemelor cu Galaxy Note 7

Data publicarii: 13-10-2016 | Economie

Subsidiara Samsung din Vietnam va pastra actualul numar de angajati, chiar daca firma mama a anuntat marti ca a oprit complet productia de telefoane Galaxy Note 7, din cauza riscului de explozie a dispozitivului, transmit Yonhap si Reuters.

Samsung Electronics, care are aproximativ 110.000 de angajați în Vietnam, a dat asigurări că nu intenționează să facă concedieri în 2016 și a estimat că valoarea exporturilor sale din Vietnam va crește comparativ cu nivelul de anul trecut, de 32,7 miliarde de dolari.

"Incidentul cu modelul Note 7 nu va afecta semnificativ exporturile noastre în 2016; de fapt ne așteptăm la o majorare a acestora", se arată într-un comunicat al Samsung Vietnam.

Samsung este un important investitor în Vietnam, o țară cu forță de muncă ieftină, unde sunt prezente și alte branduri importante, cum ar fi Microsoft, Intel, Canon, LG și Sony Corp.

Investițiile combinate ale Samsung în Vietnam se ridică la aproximativ 7,5 miliarde de dolari.

Problemele cu bateriile celui mai nou telefon riscă să afecteze reputația și profitul Samsung într-un moment în care firma sud-coreeană se confruntă cu o concurență crescută din partea Apple pe segmentul high-end precum și din partea rivalilor chinezi pe segmentul telefoanelor ieftine. Dispozitivele mobile asigură cea mai mare parte a profiturilor Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, chipuri de memorie și televizoare.

Joi, acțiunile Samsung Electronics au crescut cu 2,41% la Bursa de la Seul, după ce marți au înregistrat cel mai semnificativ declin din ultimii aproape opt ani.

Sursa: Agerpress

Ultimele stiri pe BankNews.ro: