Samsung se asteapta la pierderi suplimentare de trei miliarde de dolari de pe urma esecului Note 7

Data publicarii: 14-10-2016 | Economie

Grupul sud-coreean Samsung Electronics a estimat vineri ca incetarea productiei de telefoane Galaxy Note 7 ii va reduce profitul operational cu o suma suplimentara de 3 miliarde de dolari in urmatoarele doua trimestre, transmite Reuters.

În condițiile în care în urmă cu doar două zile Samsung avertiza că profitul său în trimestrul al treilea va fi mai mic cu 2,3 miliarde de dolari din cauza eșecului telefonului Galaxy Note 7, pierderile totale suferite de cel mai mare producător mondial de smartphone se ridică la aproximativ 5,3 miliarde de dolari.

Pentru a compensa veniturile pierdute, Samsung a precizat că intenționează să crească vânzările de alte dispozitive precum Galaxy S7 și S7 edge și de asemenea va face schimbări semnificative în sistemul de control al calității pentru a îmbunătăți securitatea produselor sale.

Samsung a început să comercializeze "phableta" (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informații că și dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Sursa: Agerpress